Same old shit for the middle class

I går tog jag med barnen och gick ÄNTLIGEN på Boom for Real, Basquiat-retrospektivet på Barbican. Jag gillar verkligen Barbican! Och gick inte ens vilse den här gången! Det var mäktigt att se allt, jag har varit fascinerad av Basquiat hemskt länge, typ sedan jag var liten och läste i någon av mammas tidningar att han dött.

Men en grej är jättekonstig med den utställningen, och det är att den INGENSTANS tar upp hans knarkeri. För mig är hans estetik delvis superpräglad av New York som det var på den tiden, nog så spännande, men delvis också av beroendet. Det där maniska, snabba, hetsiga, frenetiska, härochnu:iga… det är inte bara graffen, det är utsattheten och manin. Stressen. Känslan av att vara missförstådd och underdog, trots att han ju blev extremt hyllad och extremt framgångsrik extremt jävla hastigt.

Barnen nynnade ”Jingle Bells” från det att vi lämnade hemmet tills vi kom hem igen.

Idag gör jag ett antal saker samtidigt: packar, gör ärenden, skriver, tvättar, betalar räkningar, tjuvröker, äter, gör kaffe (som om det skulle lösa något!) och sedan börjar jag om igen. Det är inte särskilt effektivt. Det är det aldrig. Men att göra en sak i taget är för tråkigt, jag står inte ut. Bättre då att varken få något hackat eller malet och bara vara halvfärdig med allt!

Jag öppnade alla återstående luckor i min adventskalender på en gång i morse. Sedan berättade jag det för Betty och hon tittade på mig som om jag berättat hur man överlistar samhället. Nu luktar jag enormt gott av Le Labo The Noir och ska väl fortsätta springa omkring och få ingenting ordentligt gjort. God afton.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s