Nyår, nattlinne, Nutellan är slut

Sitter fortfarande i nattlinne och ser hur det börjar mörkna över nejden, blåser och det har varit typ fyra olika väder idag. Jag har skrivit och skrivit och är nu rädd för: banalitet, grovhuggen symbolik, tidsangivelser och att det inte blir bra nog. Men testar att lita på processen, lita på att det blir som det ska, kanske blir det en bok (det är mitt mål) men kanske blir det bara en sorts privat bokslut. Vi får se. När jag skärper mig känner jag förtröstan.

Jag tänker att det lossnat för att jag inte har några saker här att bli avledd av. Hemma finns det alltid tvätt, pappersinsamling, viktiga papper i högar, SKIT att hantera, polisen plingar på dörren för fjärde gången och frågar om jag är säker på att den här Steven och hans handikappade flickvän inte bor på vår adress. Jag tycker om att städa här, på samma sätt som jag älskar att städa på hotellrum, när antalet tröjor som måste vikas ihop är begränsat och jag kan inte börja fundera på en smartare förvaringslösning för det är inte mitt hem.

Får väl köpa en sådan där kidnappningslåda och be Johannes låsa in mig i den tre timmar och dagen. Så att jag inte kan göra något annat när jag egentligen bör skriva.

Vi har strössel i form av enhörningar, vi har postafen om Scout blir darrig av eventuella fyrverkerier, igår red jag på en häst som hette Dusty efter Dusty Springfield. Får rara små meddelanden då och då, som om det verkligen ÄR en ny tid som börjar klockan tolv i natt, och det kanske det är. Men det går aldrig att förbereda sig på något. Bara vara här, i mitt nattlinne, med skitigt hår, festa till det med en dusch och kanske, kanske måla naglarna. Gott nytt år, du som läser det här. Let’s stay woke. Massor av ljus!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s